Terug / Home / Wijnlijst | |
Een wat ongewone vorm voor een appeltaart, maar heel eenvoudig te maken.
Lauwwarm geserveerd vormt het met de wat zoete Birbét en het kaneelijs een ware delicatesse. | |
Wijnadvies | Birbét (rode zoete dessertwijn; frizzante), Az. agr. Giovanni Negro |
Ingrediënten
Appelmengsel: -3 zoetzure appels in blokjes gesneden, -4 eetl. suiker, - kaneel. Deegmengsel: - 150 gram bloem, - 100 gram gehakte walnoten, - 125 gram boter, - 100 gram suiker, - 1 zakje vanille suiker, - mespunje zout Kaneelijs Slagroom |
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200o Celsius. De ingrediënten voor het appelmengsel door elkaar mengen. Doe het appelmengsel in een beboterde ovenschaal. De ingrediënten voor het deegmengsel in foodprocessor of met de hand mengen tot het een kruimig mengsel vormt. Doe het deegmengsel op het appelmengsel. Zet de apple crumble een half uur in de voorverwarmde oven. Serveer de apple crumble lauw-warm met kaneelijs en wat slagroom. |
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Inge van Leuven, vinoloog |