Terug / Home / Wijnlijst Boerenkool van Winnyfred
Mijn moeder (omi) wist ons met dit eenvoudige gerecht altijd heerlijk te verwennen.
Mijn eigen kinderen vinden deze boerenkool van omi de heerlijkste die er bestaat.
Vanwege onze indische mond maakten we het met sambal soms lekker pittig.
Wijnadvies Côtes du Ventoux, Domaine du Bon Remède

Côtes du Rhône Cuvée la Garriguette, Domaine Saint Laurent
Ingrediënten
1,5 kilo aardappelen
2 pakken diepvries Boerenkool
of 500g gesneden boerenkool
2 rookworsten
250 gram gerookte spekblokjes
Maggi
Mosterd
Scheutje gembernat
2 uien
Bouillonblokje
Nootmuskaat
Peper Zout
Koksroom
Klontje boter
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd in kleine stukjes. Snipper de ui.

Kook de aardappelen met zout gaar.
Doe de laatste 10 minuten het vuur laag en voeg de worst toe.

Bak de uien in een braadpan.
Voeg de diepvries boerenkool toe en een klein beetje water.
Voeg toe:
- bouillonblokje, nootmuskaat, maggi, lepel mosterd,
- scheut gember, peper, aromat eventueel zout.
Doe de deksel op de pan.

Bak de spekjes.
Giet de aardappelen af.
Doe de aardappelen bij het boerenkool mengsel.
Stamp het geheel.
Doe er wat koksroom bij en eventueel melk of boterklontje.

Spek kan er los bij gegeten worden maar het kan er ook doorheen gemengd worden.
Serveer er ook worst bij.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inge van Leuven, vinoloog
J.P. Coenlaan 21
2024 AL Haarlem
tel. (023) 5253 988, fax. (023)5253983
louvin_imvanleuven@hotmail.com