Recepten / Wijnlijst / Hoofdpagina / Home Tapenade van Geroosterde Paprika en Aubergine
Heerlijk op zelfgemaakte toastjes van stokbrood met olijfolie.
Wijnadvies Prosecco di Valdobbiadene Spumante of Frizzante, Sorelle Bronca
Ingrediënten
1 aubergines
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
sap van 1/2 citroen
handvol zwarte olijven (ontpit)
wat gepelde pecannoten of walnoten
klein scheutje olijfolie
1/2 bos basilicum
zout en peper naar smaak
Bereiding
Rooster de hele paprika in de oven. Het velletje mag best op sommige plekken zwart zijn.
Doe de paprika in een plastic zak voor ongeveer 20 minuten.
Ontvel de paprika en haal het zaad eruit.

Snijd de aubergine in 2 stukken doe olijfolie over de aubergine stukken en rooster dit in de oven.

Doe alles in de keukenmachine en maak het fijn.
Voeg op het laatst zout en peper toe.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inge van Leuven, vinoloog
J.P. Coenlaan 21
2024 AL Haarlem
tel. (023) 5253 988, fax. (023)5253983
louvin_imvanleuven@hotmail.com