Terug / Home / Wijnlijst | Klappertaart van Daisy |
Het geheim van dit recept is de Santen i.p.v. melk.
De klappertaart krijgt echt een cocos smaak. Koop de klapper diepgevroren bij de toko. | |
Wijnadvies
(Zoet, rood, licht mousserend) |
Birbét (Brachetto), az. agr. Giovanni Negro |
Ingrediënten
5 eieren 2 pakken diepvries klapper (te koop bij de toko) 6 el suiker 2 el zelfrijzend bakmeel 2 el boter 1 blik van 165 ml santen 2 zakjes vanille suiker. |
Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden en meel zeven Eieren splitsen. Eierdooiers, boter en suiker mixen, totdat de suiker goed is opgelost. Toevoegen van meel en vanille suiker. Daarna Santen en gesneden klapper toevoegen. De eiwitten stijf kloppen en erdoor heen roeren. Dit alles in een ovenschaal doen en 50 minuten in de oven bakken. |
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Inge van Leuven, vinoloog |