Terug / Home / Wijnlijst Saté Babi van Winnyfred
De BBQ goed heet dan schroeit het vlees mooi dicht.
Neem stalen pennen om het vlees aan te rijgen.
In de zomer aten we dit bijna wekelijks vaak met Gado Gado erbij.
Wijnadvies
(rosé)
Bier of water is natuurlijk prima, maar ook een rosé past hier goed bij.
Bordeaux rosé, Château Haut Pougnan
Côtes de Blaye rosé, Château des Tourtes
Ingrediënten
Pinda saus (zie eigen recept)
Varkensvlees niet al te mager
Marinade:
- knoflook
- gembersiroop
- citroensap
- kakitiga (ketjap manis)
- ketoembar
- sambal Badjak
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar.
Snijd het vlees in blokjes en doe de marinade erbij.
Laat wat van de marinade apart. Laat het een aantal uren intrekken

Rijg de blokjes aan satépennen en rooster het.
Vlak voor het klaar is, besmeer de saté in met restant van marinade in combinatie met wat pindasaus.
Serveer de overige pindasaus er apart bij.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inge van Leuven, vinoloog
J.P. Coenlaan 21
2024 AL Haarlem
tel. (023) 5253 988, fax. (023)5253983
louvin_imvanleuven@hotmail.com