Terug / Home / Wijnlijst | Babi Pangang |
Vraag uw slager om buikspek met zwoerd.
Het buikspek zal heerlijk knapperig worden onder de gril. | |
Wijnadvies
(rosé) |
Bordeaux rosé, Château Haut Pougnan
Côtes de Blaye rosé, Château des Tourtes |
Ingrediënten
1 kilo buikspek van jong varken met zwoerd 5 poederkruid Kikoman 2 teentjes knoflook gepersd scheutje gembernat 3 theelepels Sambal Aromat peper eventueel zout. |
Bereiding
Maak een marinade van alle kruiden en marineer het vlees hiermee. Dit moet meer dan 6 uur intrekken. Verwarm de oven voor op de hetelucht oven (200oC). Doe eerst de zwoerdkant naar beneden. Braad met redelijk hoog vuur 50 minuten tot het vlees gaar is. Draai het vlees om en snijd het zwoerd in (vierkantjes). Dan ongeveer 40 minuten met zwoerdkant boven braden. Ondertussen veel zout in een beetje water oplossen. Smeer het zwoerd hiermee in. Dan zetten we de grill aan. De korst komt omhoog en springt open. Dat betekent dat het krokant is. Dit gebeurt binnen een paar minuten. Serveren met rijst en opgewarmde hoisin saus (te koop bij de toko). |
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Inge van Leuven, vinoloog |