Home
Vorige pagina
Wijnspijs
Wijnproeverij
Sitemap
CONTACT
Meer weten over wijn?
volg de workshop
Beter Leren Proeven
Workshop
Proeven
Smaken

Wijn en spijs, wat past bij elkaar?
Tip: Geef de cursus cadeau (aan uzelf)!!!

Beter Leren Proeven, eye opener!!!
Het is een eye-opener om te ervaren dat U gevoelig bent voor zuren en/of bitters. Dit kan verklaren waarom U bepaalde gerechten of wijnen niet lekker vindt. Ook wordt duidelijk waarom U andere wijnen en gerechten lekkerder vindt dan uw partner. Bij het proeven van de wijnen wordt dit tegelijk weer herkend. En praten over de smaken is erg leuk, maar in het begin nog wel onwennig.

Programma Beter Leren Proeven

- Primaire smaken en eigen mondgevoel ontdekken
- Smaakervaring onder woorden brengen
- Praktijk van het proeven van wijn en wijnspijs

Enkele ervaringen
1. Ik begrijp nu waarom ik bepaalde rode wijn niet lekker vind.
2. Nu is duidelijk waarom mijn partner van andere wijn houdt.
3. Met kaas erbij vond ik de Bordeaux wijn wel lekker.
4. Dat het mondgevoel van iedereen zo verschillend kan zijn.
5. Op deze avond ging er een nieuwe wereld voor me open.

1."Hoe leer je wijn proeven"
Het proeven en genieten van wijn is ingewikkeld, omdat de ervaringen wisselend zijn. Een wijn smaakte de ene keer goed en de andere keer met een hapje erbij was het niet lekker.
Iedereen is uniek en heeft een andere smaakbeleving. Ontdek je eigen mondprofiel en ervaar dat praten over smaken heel leuk en verrassend is. Lees verder over smaak...


Workshop BLP

Workshop is op vrijdagavond
of zaterdagavond
Cap. 8 - 10 deelnemers/avond

Kosten: € 33,50 p.p.
20.00 - 22.30 uur
J.P. Coenlaan 21
2024 AL Haarlem

Voor aanmelden klik hier.
Wijnproeverijen

Mogelijke thema's:
- antipasti & wijn
- kaas & wijn
- verjaardag
- goed gesprek bij goed glas wijn
Lees verder...
naar boven
"Wat is smaak?"
Smaak is in ieder geval een heel persoonlijke beleving. Wat we waarnemen is een combinatie van primaire smaken en aroma's. Elke wijn of gerecht heeft zijn eigen smaak signatuur en dat wordt notabene door iedereen anders beleefd.

2. "Wijnproeverijen"
Met familie, vrienden nader kennis maken met wijn!!!
U krijgt professionele uitleg over:
- het proeven van wijn
- de wijn en het wijngebied
- de smaken van wijn
En vragen staat vrij. Lees verder...

naar boven
Over smaak valt te praten! Smaakstijlschema
Voor wijnen en gerechten kan een indeling worden gemaakt naar hun smaak. Deze indeling helpt bij het maken van de keuze van de juiste wijn en het juiste gerecht en de combinatie ervan.
Bron:
Smaakstijlen
Peter Klosse
Mondgevoel Minder intens Meer intens
Strak Fris & Jeugdig Krachtig & Robuust
Neutraal Puur & Basic Verfijnd & Harmonieus
Filmend Rond & Vriendelijk Vol & Rijp
Buiten- categorie Licht & Vrolijk Rijk & Uitbundig

Toelichting
De indeling van de smaakstijlen geldt voor alle type wijnen en gerechten. De BLP wijnworkshop is een startpunt voor het leren proeven. U ontdekt uw eigen mondgevoel en leert uw ervaring onder woorden te brengen. Door regelmatig proeven, via bijv. wijncursussen, zult u uw vaardigheden kunnen vergroten en meer kennis over wijn opbouwen Uiteindelijk kunt u de kwaliteit van een wijn beter beoordelen. En krijgt u meer idee over de prijs/kwaliteit van wijnen. Klik hier om ons wijnassortiment te bekijken.