Italiaanse Bouillon voor Risotto
Dit is een lichte bouillon met een volle smaak.
Ik gebruik het voor mijn risotto recepten,
maar het kan ook een basis zijn voor heerlijke soepen

Recepten / Wijnlijst / Hoofdpagina / Home
Ingrediënten
Hele kip
2 stengels bleekselderij in plakjes
ui in ringen gesneden
2 wortels in schijven gesneden
1 courgette in schijfjes
handvol snijpeterselie
1 laurierblad
wat peperkorrels
3 liter water
zout
versgemalen peper.
Bereiding
Doe de kip in de pan en hierom heen alle gesneden groenten.
Voeg water toe en breng het aan de kook en draai dan het vuur laag.
Zet de deksel schuin op de pan.
Trek de bouillon ongeveer 2 uur zachtjes, zodat het ongeveer tot de helft inkookt.

Zeef de bouillon en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
Schep het vet van de bouillon.
Verwarm de bouillon.
Breng op smaak met zout en peper.

Deze bouillon kan in andere recepten verwerkt worden, maar is ook erg smakelijk om zo te eten.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inge van Leuven, vinoloog
J.P. Coenlaan 21
2024 AL Haarlem
tel. (023) 5253 988, fax. (023)5253983
info@louvin.nl