Pera con Ricotta
Gestoofde peertjes met ricotta
Terug / Home / Wijnlijst
Dit dessert is licht en fris van smaak en bevat niet veel calorieën.
Zowel de wat zoetere Birbét als de frissere Moscato d'Asti passen hier goed bij.
Wijnadvies Birbét (rode zoete dessertwijn; frizzante), Az. agr. Giovanni Negro

Moscato d'Asti; Tenuta Olim Bauda
Ingrediënten
Stoofperen (1 per persoon)
Flinke scheut Oloroso Sherry
Suiker
Hand vol gedroogde rozijnen
Een bakje ricotta per 3 a 4 personen
Wat pijnboompitten
2 zakjes vanille suiker.
Bereiding
Laat bij het schillen van de peren deze heel en zorg dat het steeltje eraan blijft.

Stoof de peren in de Olorosa Sherry met suiker en wat water.
Voeg de rozijnen erbij.

Rooster de pijnboompitten.

Klop vanille suiker door de ricotta.

Doe in kommetjes één peer met steeltje naar boven met wat kookvocht. Doe de ricotta ernaast en strooi er wat pijnboompitten overheen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inge van Leuven, vinoloog
J.P. Coenlaan 21
2024 AL Haarlem
tel. (023) 5253 988, fax. (023)5253983
louvin_imvanleuven@hotmail.com