Terug / Home / Wijnlijst | Mozzarella con Salsa di Noce |
Een lekker stevig aperitief hapje om de eetlust op te wekken.
Met een lekker tintelende Prosecco erbij zullen je gasten je niet meer vergeten. | |
Wijnadvies (wit) |
Prosecco di Valdobbiadene Spumante / Frizzante, Sorelle Bronca Roero Arneis, Az. Agr. Giovanni Negro |
Ingrediënten
1 bolletje mozzarella (liefs buffel) Voor de saus: 1 teentje knoflook handvol rucola wat citroen wat pecorino kaas of parmezaan handje vol walnoten (gepeld) olijfolie extra vergine peper en zout. |
Bereiding
Snijd de mozzarella in kleine stukken. Doe de rucola, knoflook en kaas in de keukenmachine en maak het heel klein, voeg de noten, citreoen, zout en peper en op het laatst de olijfolie toe. Zorg dat er nog kleine stukjes noot in zitten. Proef of er genoeg zout en peper in zit. Doe de mozzarella in een bakje en doe hier de saus over. Heerlijk op toast of op stokbrood. Maak zelf toast of crostini's: - Gesneden stokbrood met een beetje olijfolie erop - 10 min. in de oven (180oC) |
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Inge van Leuven, vinoloog |