Terug / Home / Wijnlijst Mozzarella con Salsa di Noce
Een lekker stevig aperitief hapje om de eetlust op te wekken.
Met een lekker tintelende Prosecco erbij zullen je gasten je niet meer vergeten.
Wijnadvies (wit) Prosecco di Valdobbiadene Spumante / Frizzante,
Sorelle Bronca

Roero Arneis,
Az. Agr. Giovanni Negro
Ingrediënten
1 bolletje mozzarella (liefs buffel)

Voor de saus:
1 teentje knoflook
handvol rucola
wat citroen
wat pecorino kaas of parmezaan
handje vol walnoten (gepeld)
olijfolie extra vergine
peper en zout.
Bereiding
Snijd de mozzarella in kleine stukken.

Doe de rucola, knoflook en kaas in de keukenmachine en maak het heel klein, voeg de noten, citreoen, zout en peper en op het laatst de olijfolie toe.

Zorg dat er nog kleine stukjes noot in zitten.
Proef of er genoeg zout en peper in zit.

Doe de mozzarella in een bakje en doe hier de saus over.

Heerlijk op toast of op stokbrood.

Maak zelf toast of crostini's:
- Gesneden stokbrood met een beetje olijfolie erop
- 10 min. in de oven (180oC)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inge van Leuven, vinoloog
J.P. Coenlaan 21
2024 AL Haarlem
tel. (023) 5253 988, fax. (023)5253983
louvin_imvanleuven@hotmail.com