Recepten / Home Daube de Inge-Maureen
Rundvleessstoofschotel met groente.
Wijnadvies Côtes du Rhône Village Rasteau van Domaine Rabasse Charavin
Ingrediënten
1 kilo sucade lappen of ander stoof rundvlees,
1 half fles rode wijn,
1 laurierblaadje,
2 takken rozemarijn,
wat tijm,
zout, peper,
2 uien,
2 teentjes knoflook,
wat meel,
olijfolie om in te bakken,
sap van ongeveer een halve citroen,
maggie,
gembersiroop,
klein stukje citroenschil,
handvol olijven zonder pit,
150 gram blokjes rookspek,
1 halve winterpeen (in blokjes gesneden),
1 stengel bleekselderij (in blokjes
Bereiding
Voorbereiding
Marineer het vlees 12 uur in de wijn.
Voeg hieraan toe tijm, laurier, rozemarijn, zout en peper, ui zonder schil en de teentjes knoflook.

Bereidingswijze
Snijd het vlees in blokjes.
Wentel dit in meel en bak het in olijfolie aan.
Haal uit de marinade de uien en knoflook en voeg de rest van de marinade toe aan het vlees.
Het vlees moet onder het vocht blijven, vul aan met kokend water.Snipper uien en het knoflook.
Bak de uien en voeg hieraan de knoflook.
Voeg dit bij het vlees. Voeg toe Citroensap, citroenschil, een scheutje Maggi of Kikoman, beetje gembersiroop of suiker.
Stoof dit ongeveer 2 uur.
Bak het spek.
Voeg dit samen met de olijven toe.
Laat het nog eens 20 minuten stoven.Bak de winterwortel samen met het bleekselderij.
Voeg toe aan de daube. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Laat het nog 20 minuten sudderen.
Variatie mogelijkheid (gebakken paddestoelen toevoegen).

Serveertips
Puree op zijn Frans (peterselie en gebakken knoflook), stokbrood of rijst erbij serveren

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------