Terug / Home / Wijnlijst | Sajoer Lodeh van Winnyfred |
Met veel vocht in een apart kommetje bij de rijsttafel. Bij iedereen favoriet. | |
Wijnadvies
|
Bordeaux rosé, Château Haut Pougnan
Riesling, Seppi Landmann (Elzas) |
Ingrediënten
Rundvlees, Laos, Sereh, Salam, groenten (boontjes, kool, paprika, pepers, blikje bamboe), Petébonen Tahu, Tempé, Kemiries, Sambal, Trassi, Assem, suiker, zout, Santen |
Bereiding
Maak een bouillon van rundvlees, Laos, 5 cm Sereh, 3 Salam blaadjes. Schoonmaken van groenten (boontjes, kool, paprika, pepers, blikje bamboe, petebonen. Tahu en tempe even aanbakken. Kemiries roosteren of aanbakken en fijnwrijven. 2 Uien en 2 knoflook snipperen. Bak de uien en en knoflook glazig. Ketoembar, Sambal, Trassi en de Kemiries meefruiten. Doe de bouillon erbij en de petébonen. Voeg Asem, suiker en zout toe, daarna de Tahu, Tempé en de bamboeshoots. Ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken. Daarna de andere groenten er in doen (pepers, paprika kool en boontjes). De groenten kunnen al eerder beetgaar worden gekookt. Santen erbij doen, goed roeren en de kook erover laten gaan. Dit gerecht een paar uur eerder maken dan kunnen de kruiden goed intrekken |
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Inge van Leuven, vinoloog |