Terug / Home / Wijnlijst Babi Pangang
Vraag uw slager om buikspek met zwoerd.
Het buikspek zal heerlijk knapperig worden onder de gril.
Wijnadvies
(rosé)
Bordeaux rosé, Château Haut Pougnan
Côtes de Blaye rosé, Château des Tourtes
Ingrediënten

1 kilo buikspek van jong varken met zwoerd
5 poederkruid
Kikoman
2 teentjes knoflook gepersd
scheutje gembernat
3 theelepels Sambal
Aromat
peper
eventueel zout.
Bereiding
Maak een marinade van alle kruiden en marineer het vlees hiermee.
Dit moet meer dan 6 uur intrekken.

Verwarm de oven voor op de hetelucht oven (200oC).
Doe eerst de zwoerdkant naar beneden.
Braad met redelijk hoog vuur 50 minuten tot het vlees gaar is.
Draai het vlees om en snijd het zwoerd in (vierkantjes).
Dan ongeveer 40 minuten met zwoerdkant boven braden.

Ondertussen veel zout in een beetje water oplossen.
Smeer het zwoerd hiermee in.

Dan zetten we de grill aan.
De korst komt omhoog en springt open.
Dat betekent dat het krokant is. Dit gebeurt binnen een paar minuten.

Serveren met rijst en opgewarmde hoisin saus (te koop bij de toko).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inge van Leuven, vinoloog
J.P. Coenlaan 21
2024 AL Haarlem
tel. (023) 5253 988, fax. (023)5253983
louvin_imvanleuven@hotmail.com